Fri fragt ved køb på 4000,-
Hurtig levering (1-2 hverdage)
God kundeservice 40 77 99 66
Salg af maling til private og erhverv
Maling af høj kvalitet
Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 40 77 99 66

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Om linolie

Linolie er et rent naturprodukt fremstillet af pressede frø fra hørplanten

Hørfrøplanten er en ægte nytteplante, som gennem tiderne har været til stor hjælp for mennesket: •Pressede hørfrøkerner bliver til linolie, som videre kan forarbejdes til maling ved tilsætning af farvepigmenter.

  • Af affaldsprodukterne ved presningen fremstilles hørfrøkager, som anvendes til kvægfoder.
  • Af planternes stængler fremstilles hørfibre, som anvendes i beklædningsindustrien til fremstilling af hørlinned.
  • Affaldsprodukterne ved hørfiberfremstillingen kaldes blår, og anvendes f.eks. i VVS branchen til isolering af rørsamlinger o.lign.



Linoliens fremragende egenskaber

Gennem århundreder har mennesket kendt til linoliens fremragende egenskaber, når det gælder beskyttelse og bevarelse af træ. Linolien er finmolekylær og trænger derfor dybt ind i træet. Den tørrer ved iltning og bliver 18-20% tungere under hærdningen, hvorunder den udvider sig og lukker porerne i træet, og dermed lukker for fugtindtrængning.

Når man vedligeholder tidligere linoliebehandlet træ med linolie, trænger en del af det sidst påførte lag ned i de tidligere lag og ind i træet. Det giver et stærkt forbant mellem malingslagene og træet, og det lukker og fylder eventuelt opståede hulrum og revner op med linolie.
Påføres mere linolie end træet kan absorbere, dannes et skind uden på træet, som ofte ses som rynket. Derfor skal linoliemaling altid påføres i tynde lag.

Koldpresset linolie

Ved koldpresning opvarmes frøene ikke, og olieudbyttet bliver mindre, max. 15-25% af frøvægten, end ved varmpresning. Til gengæld får olien en høj kvalitet, den er tyndtflydende og den har en lys farve. Denne olie er så ren, at den tidligere har været anvendt til madlavning.

Varmpresset linolie

Varmpresning foregår ved høj temperatur, og olieudbyttet bliver væsentligt højere end ved koldpresning. Olien er til gengæld mere tyktflydende, farven er mørkere, den trænger ikke så godt ind i træet, og der skal tilsættes mere farvepigment for at dæmpe oliens egenfarve. Den varmpressede olie indeholder stoffer, der kan blive harske, og den kendes på sin mørke farve og sødlige duft.